WolvenKRACHT

wolvenKRACHT-trainingen

Wolven

WolvenKRACHT gaat over wolven en in je KRACHT staan. Wolven zijn krachtige dieren, die niet snel bang zijn voor andere dieren. De meeste mensen weten dat wel over wolven. Maar wolven zijn ook heel sociaal! Een wolvenroedel is een grote familie met een vader, moeder en een aantal kinderen. Ze weten precies hoe ze met elkaar om moeten gaan en ieder heeft zijn of haar rol in de roedel. Samenwerken is de KRACHT van de roedel, daarom moeten wolven wel sociaal zijn. Maar wat heeft dit alles nu te maken met mensen?

Spannend

Soms kunnen dingen heel spannend zijn voor kinderen en zelfs voor grote mensen. Je kunt het eng vinden om zomaar met mensen in gesprek te gaan. Of misschien vind je het heel spannend om voor een publiek te spreken. Het kan zijn dat je bang bent om iets verkeerd te doen. Of misschien ben je wel bang van honden. Soms als mensen iets spannend vinden worden ze heel stil. Maar het kan ook dat jij juist heel erg snel boos wordt en woede uitbarstingen krijgt. Alles wat hierboven beschreven is, heeft te maken met sociale vaardigheden, weerbaarheid en zelfvertrouwen. Kleine Wijze Wolf biedt trainingen aan om sociale vaardigheden aan te leren, wat weerbaarder te worden of meer zelfvertrouwen te krijgen. De hond speelt een belangrijke rol bij die trainingen!

Honden en wolven

Honden stammen af van wolven, dat wist je vast wel. Maar weet je ook dat iedere hond maar liefst voor 99,8 % dezelfde genen heeft als een wolf? Ja, zelfs een kleine teckel lijkt dus genetisch heel veel op een echte wolf. Door te leren over het gedrag van wolven en honden en oefeningen te doen met de hond, kunnen kinderen sociale vaardigheden aanleren, zelfvertrouwen ontwikkelen en weerbaarder worden. Het gaat allemaal op een heel natuurlijke, speelse manier en de meeste kinderen genieten zichtbaar van het contact met de hond. 

Trainingen op maat

Sociale vaardigheidstraining, weerbaarheidstraining, angstreductietraining. Het lijkt allemaal wel een beetje op elkaar, maar toch is er een duidelijk verschil! Sociale vaardigheden gaan meer over contact maken met andere mensen, weten hoe je het beste kunt reageren op situaties. Weerbaarheid gaat veel meer over opkomen voor jezelf. Je grenzen durven aangeven. Nee durven zeggen. En bij het omgaan met angst is het belangrijk meer te weten over dat waar jij bang voor bent. Het versterkten van je zelfvertrouwen is een puntje wat ze eigenlijk allemaal wel gemeen hebben. 

Ieder kind is uniek en dus is iedere training uniek. In het gratis intake-gesprek zal duidelijk worden waar jij de meeste behoefte aan hebt. Er wordt een training aangeboden die past bij jouw behoeften. Door een training WolvenKRACHT van Kleine Wijze Wolf, ontdek jij jouw eigen KRACHT!
Wil je meer weten? Neem dan snel contact op.

wolvenkracht
natuurcoaching
wolvenkracht
natuurcoaching