volle maan

Wolfmaan

Volle maan

De eerste volle maan in het jaar wordt vaak IJsmaan genoemd, maar de Indianen noemen deze maan de Wolfmaan, een naam die veel beter bij mij past! De naam IJsmaan verwijst naar de kou in deze tijd. En hoewel de zaadjes nog lekker diep en warm zitten weggestopt, weten we dat het niet lang duurt voordat zij zullen ontkiemen. Dat de natuur nog in rust is, mag duidelijk zijn. De wolven zijn dat echter niet. Zij gaan juist nu op zoek naar een lekkere prooi want de paartijd komt eraan. De meeste wolven paren in februari of maart en dat kost energie! Voor die tijd willen ze dus nog even goed dineren. Het jachtgedrag van de wolven in Noord Amerika zorgde ervoor dat ze dichtbij de Indianendorpen kwamen. Wolven jagen zeer strategisch. Ze schatten de situatie eerst in en beslissen dan pas hoe ze de jacht zullen aanpakken. Voor de oorspronkelijke bewoners van Noord Amerika betekende dit dat zij de dieren die buiten liepen extra moesten beschermen. Dit is waarom de Indianen de eerste volle maan in het nieuwe jaar (de volle maan in januari) Wolfmaan noemen.

De kracht van de maan

Donderdag 28 januari is het weer zover, dan staat de maan in haar volle glorie aan de hemel. Voor mij betekent dit een maanritueel. ‘Geloof jij dan in de kracht van volle maan?’, vragen mensen mij wel eens. Nou, dat de maan kracht heeft, is wetenschappelijk wel bewezen, anders zouden we geen eb en vloed hebben op deze wereld. De kracht van de zon is ook duidelijk, zonder zon zouden planten niet groeien. Dat deze hemellichamen kracht bezitten is dus onbetwistbaar. Maar bij een maanritueel gaat het er eigenlijk niet zo om of je in de kracht van de maan gelooft. Het gaat er veel meer om dat je weer in je eigen kracht gaat geloven. Dat je in je kracht komt te staan dus. Het is een ritueel om zelfvertrouwen te creΓ«ren, of creativiteit of moed of…. vul maar in. Dat wat jij nodig hebt, ga je jezelf geven tijdens een maan ritueel. Je geeft jezelf dus een cadeau en dat mag wel eens in deze zware tijd!

Zware tijden

Het zal niemand ontgaan zijn, we zitten in zware tijden. Corona heeft niet alleen ons land maar bijna de hele wereld in zijn greep. Bedrijven vallen om, mensen vereenzamen, er ontstaan protesten en zelfs rellen. We zitten duidelijk in een koude tijd… maar juist nu is het belangrijk om te beseffen dat de zaadjes weer zullen ontkiemen, dat de bloemen weer zullen bloeien en dat de zon weer zal schijnen. Juist nu is het belangrijk om de kracht in onszelf te ontdekken. Juist nu is het belangrijk om goed te aarden, zodat we de uitdagingen van de toekomst aan kunnen. We mogen onze zaadjes in de vorm van intenties planten en plannen maken die straks tot bloei zullen komen!

Maan ritueel

Maanrituelen zijn er in verschillende vormen. Van grote vuurceremonies waarbij verschillende mensen samen komen, tot kleine simpele rituelen die je gewoon zelf in je eigen huis of tuin kunt houden. Wil jij tijdens deze volle Wolfmaan ook een keer een ritueel uitvoeren, dan zou je het volgende kunnen doen.

Voorbereiding

Bedenk welke uitdaging jou te wachten staat, welke plannen je wilt maken en laten groeien of waar je tegenop ziet. Schrijf dit op een blaadje. Schrijf er daarna een positieve affirmatie onder. Dit kan heel simpel zijn “ik kan dit” , “ik ben creatief genoeg om dit te volbrengen” ofΒ  “ik heb de kennis en kracht om dit voor elkaar te krijgen. Zet een kaars klaar, iets om de kaars mee aan te steken en een metalen schaal waarin je papier kunt verbranden.

Uitvoering

Tijdens de volle maan (ergens in de avond/nacht van 28 op 29 januari, de maan is het krachtigst om 20.18 uur) zoek je een fijne plek, bij voorkeur buiten maar ergens in de veiligheid van je eigen huis is ook prima. Zorg dat je goed geaard bent. Dit kan je doen door te staan en je voor te stellen dat er wortels uit je voeten de grond in groeien. Je kunt dit ook zittend op de grond, je stelt je voor dat je billen aan de aarde zijn vastgeplakt. Dan steek je de kaars aan. Terwijl je naar de vlam of naar de maan kijkt, mediteer je even. Maak je hoofd leeg. Na het mediteren bedenk je wat er de laatste tijd allemaal goed is gegaan, ben je daar dankbaar voor en ben je ook dankbaar voor de mensen en dieren die op je pad zijn gekomen en jouw leven hebben verrijkt. Je kunt dit in je hoofd tegen jezelf zeggen, je kunt het ook hardop zeggen. Daarna lees je op wat je op het briefje hebt gezet, jouw intentie en jouw positieve affirmatie. De affirmatie mag je zo vaak herhalen tot je het vol zelfvertrouwen zegt. Vervolgens steek je het blaadje in de vlam en als het brandt, leg je het in de schaal. Laat het nu los. Als het blaadje is opgebrand, blaas je de kaars uit en ….. dat was het.

In je kracht

Als jij meer hulp nodig hebt om in je kracht te staan of als jij wel wat meer zelfvertrouwen zou willen ontwikkelen, dan zijn de Wijze Wolf Coachkaarten misschien een fijn hulpmiddel. Je kunt ze via DEZE SITE aanschaffen of via BOL.COM

Als je gewoon eens je eigen gedachten wilt onderzoeken en van gedachten wilt wisselen over jouw (toekomst)plannen, maak dan een afspraak voor een coachwandeling Inzicht In, via DEZE LINK.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties