Wie zijn wij?

wie-zijn-wij-visie

Voorstellen

Mijn naam is Gerrie Pols en ik vorm samen met mijn (wolf)honden het team van Wijze Wolf. Ik zeg bewust samen met mijn honden omdat zij net zo belangrijk zijn voor de coaching als ik. Als klein meisje wilde ik al een hond, maar mijn ouders vonden dat ik pas een hond mocht als ik er zelf voor kon zorgen. Ik ging daarom altijd naar de buren om met hun hondje te spelen en te wandelen. Toen ik twaalf jaar oud werd, kreeg ik dan eindelijk mijn eigen hond. En vanaf dat moment is mijn leven nooit meer zonder honden geweest. Deze honden zijn allemaal even waardevol geweest voor mij, ik heb ongelooflijk veel liefde van hen gehad en heb heel veel van hen geleerd. Maar met name de wolfhonden hebben mijn hart gestolen. Het is heel bijzonder om de liefde en het vertrouwen van een wolfhond te ervaren. Het is enorm intens. Bovendien zijn de lessen die ik van hen heb geleerd echte levenslessen. Lessen met thema’s als geduld, omgaan met verdriet, volharding, vergeving, kortom buitengewoon waardevolle levenslessen. Daar ben ik hen, tot de dag van vandaag, ontzettend dankbaar voor.

Achtergrond

Mijn achtergrond ligt in het onderwijs en de pedagogiek. Ik ben nog altijd part-time werkzaam in het onderwijs als docent en leerlingbegeleider. Ik was nieuwsgierig of de leerlingen, die ik begeleidde, ook wijze lessen van de honden zouden kunnen leren. Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in animal assisted interventions (dierondersteunde interventies). Dit was in Nederland destijds nog niet zo bekend maar in de Verenigde Staten al behoorlijk in opkomst. Nadat ik scholing had genoten over het samenwerken met honden om leerlingen sociaal vaardiger en weerbaarder te maken, ging ik aan de slag. Toen ik zag wat de effecten zijn van het werken met honden als co-coach bij mijn leerlingen, was het al snel duidelijk dat ik dit verder wilde uitdragen.

Wijze Wolf natuurKRACHTcoaching

Zo is Wijze Wolf natuurKRACHTcoaching ontstaan. Ik heb geen praktijkruimte want het coachen vindt plaats in de natuur. Ik combineer het werken met de natuur en het werken met de honden en zo ontstaat een prachtige speelse manier van coachen. Eerlijke coaching door de zachte kracht van wolfhonden en de spiegel die de natuur jou voorhoudt. Naast mijn lerarenopleiding, en Master pedagogiek heb ik opleidingen op het gebied van coaching, animal assisted interventions (dierondersteunde interventies), hondengedrag en het werken met de natuur in coaching. 

Visie

In de kern weet JIJ wat goed voor je is, de antwoorden op jouw vragen zitten verstopt in jouw eigen hoofd. Een coach heeft geen kant- en klare antwoorden voor jou. Een goede coach gaat samen met jou op zoek naar jouw eigen antwoorden. We werken daarom met jouw eigen kwaliteiten als uitgangspunt. Door verbinding te zoeken met de natuur en opdrachten uit te voeren met de honden, worden patronen en overtuigingen bloot gelegd. We ontdekken samen wat jouw belemmeringen zijn en gaan daarmee aan het werk. We bewandelen een mooi coachingspad buiten in de natuur met als doel weer in harmonie te komen met jouw eigen  NATUURLIJK weten en jouw eigen hartKRACHT.

Wil jij meer weten? Neem dan NU contact op. 

Logo

© Gerrie Pols,   2018 tot heden       
Het logo van Wijze Wolf is door mijzelf ontworpen, getekend en later omgezet naar een vector illustratie. Ik ben daar best een beetje trots op. De wolf spreekt natuurlijk vanzelf, dat staat voor de wolfhonden waar ik mee werk. Het bos eronder staat symbool voor de natuur, de plek waar ik mij het liefst bevind en waar ik het coachen het meest effectief vind. Ik wilde de maan er ook bij. Ik ben zeer gevoelig voor de maan en die hoort voor mij dus in mijn leven en mijn logo. Daar heb ik even mee gestoeid, eerst had ik de maan in de wolf verstopt maar later heb ik hem toch maar groter gemaakt en als gedeeltelijke omtrek van het logo gemaakt. Aangezien het logo door mijzelf is ontworpen en getekend, liggen de copyrights dus ook bij mij. Het wordt dan ook niet gewaardeerd als iemand dit logo ongevraagd gebruikt!

opzet logo