Coach Kaarten

IMG_20190630_133231

Wil jij ook van wolven leren?

Werk jij in jouw praktijk graag met coachkaarten? Wil jij ook graag leren van wolven? Vind jij mooie quotes ook zo geweldig? 
Twijfel dan niet langer en bestel NU jouw eigen set Wijze Wolf Coachkaarten!

Wat zijn coachkaarten?

Coachkaarten zijn kaarten met afbeeldingen en prikkelende vragen. Het werken met coachkaarten is het werken aan persoonlijke ontwikkeling. De kaarten zijn als het ware gespreksstarters. Door in gesprek te gaan over de foto’s of de vragen, worden patronen, valkuilen, talenten en kwaliteiten zichtbaar. Dit kan in een individueel traject maar ook in groepsverband. 

Het werken met coachkaarten stimuleert leren vanuit plezier. Het is een vorm van gamification. Gabe Zichermann zegt hierover dat mensen leren vanuit plezier als zij nieuwe dingen ontdekken, creatief denken, zichzelf uitdagen, moeilijkheden overwinnen en feedback ontvangen door samen doen en delen. 

Coachkaarten zijn bij uitstek geschikt om met deze elementen te oefenen. Op een prettige manier leren en werken aan persoonlijke ontwikkeling, dat is het doel van werken met coachkaarten. 

Waarom coachkaarten over wolven?

boekenkastAl zo lang ik mij kan herinneren, ben ik gek op honden. Iedere hond stamt af van de wolf. Het verschil in DNA tussen wolf en hond is slechts 0,2%. Of het nu gaat om de stoere kleine teckel of de mooie waakse Duitse herder, genetisch lijken ze allemaal evenveel op de wolf. 

Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met wolfhonden. Dit hondenras staat nog dichter bij de wolf.  Vanaf het moment dat ik ze zag, ben er verliefd op geworden. Een wolfhond is zeker geen wolf, maar het is ook geen gewone hond. Het is een hond, die niet alleen qua uiterlijk op de wolf lijkt, maar ook net even wat meer wolf-eigen karaktereigenschappen heeft. Iedere wolfhond eigenaar is gefascineerd door wolven. Zelf koester ik ook een bijzondere bewondering voor deze prachtige dieren. Mijn boekenkast staat dan ook vol met boeken over wolven. Ook op mijn e-reader zijn verschillende boeken over wolven te vinden. 

Een van mijn favorieten is het boek ‘De wijsheid van wolven’, geschreven door Elli H. Radinger. Ze is een gerenommeerde wolvenonderzoekster, die op verschillende plaatsen in de wereld wolvenroedels heeft bestudeerd. In dit boek beschrijft ze op een meeslepende manier de verschillende kenmerkende eigenschappen van wolven. Ze gaat in op thema’s als vertrouwen, leiderschap, familiebanden. geduld en de dood. Ze laat ons zien wat wij van wolven kunnen leren. Tijdens coachsessies met mijn wolfhonden raak ik natuurlijk regelmatig met mijn coachee in gesprek over wolven. We komen dan vaak uit bij de wijze lessen en inzichten uit het boek. Dit heeft mij ertoe geïnspireerd een coachkaartenset te maken. 

Gratis Tips voor het werken met de Wijze Wolf Coachkaarten

Om je een beetje op gang te helpen bij het werken met de Wijze Wolf Coachkaarten is er een speciale pagina met tips hiervoor. Via onderstaande knop kom je op deze pagina! 

Help Stichting Dogs by Merlyn

Stichting Dogs by Merlyn is een organisatie die opkomt voor het welzijn van honden in Romenië.

In Roemenie leven veel honden op straat (schattingen lopen uiteen van 1 tot 3 miljoen) op zoek naar voedsel en een veilig onderkomen. Velen van hen worden aangereden en zijn blootgesteld aan de risico’s van ziekten en ondervoeding. Op 25 september 2013 werd er door de overheid een wet aangenomen die toestaat dat straat/zwerfhonden mogen worden gedood. Veel honden worden sindsdien, vaak op brute wijze, op straat gedood of door hondenvangers naar een gemeentelijk asiel gebracht waar de leefomstandigheden vreselijk zijn. De wet schrijft voor dat deze honden, mochten ze binnen 14 dagen niet geadopteerd of opgehaald zijn, alsnog gedood mogen worden. Daarnaast sterven de honden vaak aan de gevolgen van de erbarmelijke omstandigheden.  Het doden van honden is echter niet de oplossing voor het terugdringen van het probleem! Sterilisatie of castratie is dat wel!

Stichting Dogs by Merlyn vindt dat elke hond een tweede kans verdient. De stichting haalt honden letterlijk van de straat  om ze te neutraliseren en biedt vele van hen een veilige plek. Sommige honden zijn bang of ziek, maar stap voor stap worden ze geholpen. Door het geven van liefde, eten, drinken, goede medische zorg en onderdak. De Stichting is opgericht door Merlyn Gritter. Een Hollandse dame die van aanpakken weet. Zij heeft haar luxe leven in Nederland opgegeven om er te zijn voor de honden in Roemenië. Ze houdt met heel haar hart van haar honden, maar ook van haar minimalistische bestaan. Zoals ze zelf altijd zegt “het draait om de honden en niet om mij”. 

Van iedere set coachkaarten die wordt verkocht zal er 1 euro worden geschonken aan Stichting Dogs by Merlyn. Help jij ook mee deze honden een tweede kans te geven?

Overtuigd? Bestel dan nu jouw eigen set Wijze Wolf Coachkaarten!

spelen
Extra tips coachkaarten
coachkaarten