coachen met honden

Wijze Wolf Coaching

Het Wijze Wolf Coachingstraject is een op maat gemaakt traject. Gedurende de eerste gratis kennismakingssessie gaan we samen werken aan het verhelderen van de hulpvraag. Naar aanleiding van deze hulpvraag wordt, in overleg met jou, het traject verder uitgestippeld en wordt duidelijk hoeveel sessies er ingepland gaan worden. 

Het Wijze Wolf Coachingstraject is een combinatie van coachen met de natuur en coachen met honden. Alle sessies zullen buiten plaatsvinden, bij voorkeur in het bos. Tijdens de wandeling zal ik je vragen stellen of opdrachten geven die je samen met de hond kunt uitvoeren. De hond spiegelt op natuurlijke wijze jouw gedrag en geeft daarmee glasheldere feedback. Je kunt een hond niet voor de gek houden. Zij lezen jouw lichaamstaal en voelen de energie die je uitstraalt en daar reageren ze op. Het spiegelen laat je op drie niveau’s groeien. 

  1. Jij wordt je bewust  van je eigen gedrag (dat kan soms behoorlijk confronterend zijn) 
  2. Je gaat werken aan verandering  
  3. Je onderzoekt hoe je het geleerde in jouw dagelijks leven kunt toepassen. 
Naast het werken met de hond zullen we gebruik maken van wat de natuur ons te bieden heeft. Natuurwijsheid heeft te maken met de verschillende seizoenen of natuurelementen. Maar ook de natuur kan ons een spiegel voorhouden. Ik kan je bijvoorbeeld vragen wat jou op dat moment opvalt in de natuur, dat kan vervolgens veel zeggen over jouw manier van denken of over jouw gevoelens. Verder maak ik gebruik van metaforen, je zult worden gevraagd om bepaalde keuzes te maken en vervolgens onderzoeken we samen wat dit voor jouw dagelijks leven betekent. Je zult gaan ontdekken welk gedrag je wilt gaan aanpassen, maar ook waar jouw KRACHT zit en hoe je daar meer en beter gebruik van kunt maken.
 

Het Wijze Wolf Coachingstraject is in principe een traject waarbij de hond een belangrijke rol speelt. Mocht u echter problemen hebben met de aanwezigheid van de hond, dan kan het traject ook zonder hond, we zullen ons dan meer richten op het wandelcoachen en gebruik maken van de kansen en uitdagingen die de natuur ons biedt. 

Nieuwsgierig wat Wijze Wolf voor jou kan betekenen? Neem dan snel contact op!

natuurcoaching
natuurcoaching